Recept van de dag: Penne met geroosterde groenten-ratatouille

doorValérie Wautersop 21/05/2019

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: minder dan 30 minuten * 798 kcal

Dit heb je nodig:

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 1 el Provençaalse kruiden
  • 200 g penne
  • 10 g bladpeterselie
  • 30 g parmezaan
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bedek een bakplaat met bakpapier. Snij de courgette en aubergine in hapklare stukjes. Snij de tomaten in plakjes. Snij de rode ui in plakken. Snij de paprika in stukken. Schik alle groenten op de bakplaat en besprenkel met de olijfolie, bestrooi met de Provençaalse kruiden en kruid met peper en zout. Zet 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.

2. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de penne beetgaar in 10-12 minuten. Giet de pasta af maar hou per persoon 50 milliliter van het kookvocht bij.

3. Snij de peterselie fijn. Meng de geroosterde groenten, het kookvocht, de fijngesneden peterselie en de helft van de parmezaan door de pasta. Kruid met peper en zout. Serveer en werk af met de rest van de parmezaan en extra vierge olijfolie.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 16 mei (12u 's middags) tot en met donderdag 23 mei middags 12 u. Levering op maandag 27 mei. Bestellen kan via deze link.