Recept van de dag: Pesto zoodles met tomaatjes

doorSarah Van De Vijverop 03/06/2017

Elke dag schotelen we je met plezier een nieuw recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 4 personen * Bereidingstijd: 35 minuten

Dit heb je nodig:

Voor de pesto:

·      1 teentje knoflook

·      60 gram blaadjes basilicum

·      50 gram pijnboompitten

·      35 gram geraspte Parmezaan

·      80 ml olijfolie (of meer indien nodig)

·      zout en peper

Voor de noedels:

·      15 ml olijfolie

·      1 ui

·      4 courgettes

·      Parmezaan

Zo begin je eraan:  

1.    Neem een blender en doe de basilicum, de pijnboompitjes, de Parmezaan en de geplette knoflook erin. Mix tot wanneer alles fijn is en doe vervolgens de olijfolie erbij. Kruid met peper en zout.

2.    Neem de courgettes en maak er sliertjes van. Dit doe je met een spiralizer.

3.    Zet vervolgens een pan op het vuur en laat de olijfolie warm worden. Snij de ui in kleine stukjes en doe ze in de pan. Na vijf minuten mogen de courgettenoedels erbij.

4.    Doe de pesto bij de ‘zoodles’ en de ui en schud op.

5.    Snijd ondertussen kleine tomaatjes in de helft.

6.    Leg de courgettenoedels in een diep bord met de tomaatjes en de krulletjesParmezaan als topping.

 

Leuk weetje: Zoodles is Engels voor courgettenoedels, want het komt van het woord Zucchini, wat courgette betekent. Wij hebben trouwens goed nieuws voor je, want bij een abonnement van 36 maanden op Goed Gevoel krijg je momenteel een gratis Domo Spiralizer cadeau!