Recept van de dag: Piccata van kalkoen, ovenaardappelen en rucola

doorValérie Wautersop 16/11/2018

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: minder dan 30 minuten * 615 kcal

Dit heb je nodig:

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 citroen
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 10 g bladpeterselie
  • 2 el kappertjes
  • 2 kalkoenfilets
  • 50 g rucola
  • 3 el olijfolie
  • 2 el bloem
  • 1 glas witte wijn
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met 2/3de van de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven.

2. Was de citroen goed, rasp de schil en pers het sap uit. Breng 50 milliliter water per persoon aan de kook en los er de kippenbouillon in op. Hak de bladpeterselie fijn. Laat de kappertjes uitlekken.

3. Leg de kalkoenfilets voor je uit. Bedek met plastiekfolie en sla plat met een stevig voorwerp (vleeshamer, deegrol...). Doe de bloem in een diep bord en kruid met peper en zout. Haal de platgeslagen kalkoenlapjes door de bloem. Klop de overtollige bloem er af.

4. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de kalkoenlapjes 2 minuten aan elke kant. Schep uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie. Voeg de witte wijn, de kippenbouillon en de zeste en sap van de citroen toe aan de pan en breng aan de kook. Laat 3-4 minuten inkoken. Breng op smaak met peper en zout en roer de kappertjes en fijngehakte peterselie door de saus. Leg de kalkoenlapjes nog kort in de pan om even door te warmen.

5. Serveer de kalkoenlapjes met de ovenaardappelen en de rucola. Lepel de citroen-kappertjessaus over het gerecht.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 15 november (12u 's middags) tot en met donderdag 22 november middags 12 u. Levering op maandag 26 november. Bestellen kan via deze link.