Recept van de dag: Pittige scampi's met broccolipuree

doorValérie Wautersop 12/04/2019

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: minder dan 30 minuten * 391 kcal

Dit heb je nodig:

  • 1 broccoli
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 g gember
  • 2 lente-uitjes
  • 16 scampi's
  • 1 kl chilivlokken
  • 30 g geraspte harde kaas
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, kookpot en een pan klaar.

2. Snij de broccoli in roosjes. Snij de steel ook in stukjes. Los de kippenbouillon op in 150 milliliter water per persoon. Pers de knoflook.

3. Verhit de helft van de olijfolie in de kookpot en voeg de broccoli en de helft van de knoflook toe. Roerbak 2 minuten en voeg dan de bouillon toe. Laat 8 minuten pruttelen onder deksel tot de broccoli zacht is.

4. Schil en rasp de gember. Snij de lente-ui in ringen. Verhit de rest van de olijfolie in de pan en voeg de rest van de knoflook, de scampi's, de gember en de chilivlokken (gebruik minder als je niet van pittig houdt) toe. Roerbak 4 minuten tot de scampi's gaar zijn. Kruid met peper en zout.

5. Pureer de broccoli met een staafmixer, giet het overtollige vocht af en roer er de geraspte harde kaas door. Breng op smaak met peper en zout.

6. Serveer de broccolipuree met de gebakken scampi's erbovenop en werk af met de lente-ui.

 

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 11 april (12u 's middags) tot en met donderdag 18 april middags 12 u. Levering op dinsdag 23 april. Bestellen kan via deze link.