Recept van de dag: Pizza-courgettebootjes

doorValérie Wautersop 09/04/2019

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: 30 minuten à 1 uur * 561 kcal

Dit heb je nodig:

  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 2 courgettes
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 250 ml tomatenpassata
  • 150 g chorizo
  • 75 g mozzarellabolletjes
  • 25 g rucola
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij de sjalot fijn en pers de knoflook. Halveer de courgettes overlangs en schraap met een koffielepel wat van het vruchtvlees uit de courgette (ongeveer een halve centimeter diep). Hak het vruchtvlees grof.

2. Verhit de olijfolie in een antikleefpan en stoof de sjalot, het vruchtvlees van de courgette en de knoflook aan gedurende 3 minuten. Voeg de oregano en tomatenpassata toe. Schep goed om, kruid met peper en zout en laat nog 4 minuten pruttelen.

3. Snij de chorizo in blokjes en halveer de mozzarellabolletjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg er de courgettebootjes op. Verdeel er de tomatensaus over en leg er blokjes chorizo en mozzarellabolletjes op. Kruid met peper en zout en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.

4. Serveer de pizza-courgettebootjes met de rucola erover verdeeld.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 4 april (12u 's middags) tot en met donderdag 11 april middags 12 u. Levering op maandag 15 april. Bestellen kan via deze link.