Recept van de dag: Pizza vegetale met geitenkaas

doorValérie Wautersop 15/01/2020

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: 30 minuten à 1 uur * 625 kcal

Dit heb je nodig:

  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 40 g zwarte olijven
  • 1 pizzadeeg
  • 100 g geitenkaas
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 25 g rucola
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl balsamico
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Snij de rode en gele paprika in reepjes. Snij de rode ui in ringen. Pers de knoflook. Verhit de olijfolie in een pan en voeg de paprika, rode ui en knoflook toe. Laat 15 minuten garen op een matig vuur, roer regelmatig om. Verwarm de oven voor op 230 °C.

2. Halveer de olijven. Leg het pizzadeeg voor je uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Snij de geitenkaas in plakjes. Roer de olijven en oregano door de gebakken paprika's. Kruid met peper en zout. Beleg de pizza met de groenten en schik er de plakjes geitenkaas op. Zet 10-12 minuten in de voorverwarmde oven.

3. Meng de extra vierge olijfolie met de balsamico en kruid met peper en zout. Snij de pizza in stukken en serveer met de rucola met de dressing erover gesprenkeld.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 9 januari (12u 's middags) tot en met donderdag 16 januari middags 12 u. Levering op maandag 20 januari. Bestellen kan via deze link.