Recept van de dag: Pompoen dahl met raita
Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: 30 minuten à 1 uur * 565 kcal
Dit heb je nodig:
- 1 ui
- ½ flespompoen
- 1 rode chilipeper
- 2 kl garam masala
- 150 g rode linzen
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 groentebouillonblokje
- ½ komkommer
- 10 g koriander
- 1 potje magere yoghurt
- 1 kl komijn
- 2 pitabroodjes
- 1 el olijfolie
- peper en zout
Zo ga je aan de slag:
1. Snij de ui fijn. Schil de flespompoen en snij in blokjes van 2 cm. Snij de rode chilipeper open en schraap de zaadjes eruit, snij heel fijn. Breng per persoon 150 milliliter water aan de kook.
2. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ui aan. Voeg na 3 minuten de garam masala en de fijngesneden chilipeper toe (gebruik minder als je niet van pikant houdt). Laat 1 minuut meebakken en voeg dan de pompoenblokjes toe.
3. Voeg nu het hete water toe, de rode linzen en het blik tomatenblokjes. Verkruimel de groentebouillon erover en meng goed door elkaar. Breng aan de kook en verlaag dan het vuur, zodat het stoofpotje lichtjes suddert voor 20 minuten.
4. Rasp de komkommer met een grove rasp, bestrooi met een snuf zout en laat uitlekken in een zeef. Snij de helft van de koriander fijn. Doe de yoghurt in een kom en meng er de uitgelekte komkommer, fijngesneden koriander en de komijn door. Kruid met peper en zout. Dit is de raita.
5. Verwarm de pitabroodjes kort in een droge pan en snij ze dan in reepjes.
6. Proef of de linzen in de pompoen dahl gaar zijn. Serveer met de rest van de koriander, de pitabroodjes en de komkommerraita.
Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 14 november (12u 's middags) tot en met donderdag 21 november middags 12 u. Levering op maandag 25 november. Bestellen kan via deze link.