Recept van de dag: Pompoenpizza met rucola

doorValérie Wautersop 28/08/2019

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: 30 minuten à 1 uur * 676 kcal

Ingrediënten:

  • ½ flespompoen
  • 1 teentje knoflook
  • ½ potje lichte zure room
  • 10 g salie
  • 1 bol mozzarella
  • 1 pizzadeeg
  • 20 g pompoenpitten
  • 25 g rucola
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout
     

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pompoen en snij in blokjes van 1 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de pompoenblokjes op. Kruid royaal met peper en zout en beprenkel met de olijfolie. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.

2. Pers de knoflook. Meng de geperste knoflook door de zure room en kruid met peper en zout. Snij de blaadjes salie fijn. Snij de mozzarella in blokjes.

3. Haal de pompoenblokjes uit de oven en leg een nieuw stuk bakpapier op de bakplaat. Leg het pizzadeeg op het bakpapier en verdeel het zure roommengsel over de bodem. Verdeel er de blokjes pompoen, de fijngesneden salie en mozzarella over. Bestrooi met pompoenpitten. Zet 12-15 minuten in de oven.

4. Werk af met rucola en serveer.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 22 augustus (12u 's middags) tot en met donderdag 29 augustus middags 12 u. Levering op maandag 2 september. Bestellen kan via deze link.