Recept van de dag: pompoensoep met quinoa en feta

doorBirte Govartsop 15/03/2018

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is. Deze pompoensoep met quinoa en feta uit het boek 'De groene keuken' doet ons alvast het water in de mond lopen.

Dit heb je nodig:

• 1 kg pompoen

• 1 teentje knoflook

• 1 sjalot

• 1 el honing

• 1 el chilivlokken

• 2 el olijfolie

• 1,5 l groentebouillon

• 100 g quinoa

• 300 g feta

• 10 g bladpeterselie

• 1 el geroosterde sesamzaadjes

• peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Verwarm de oven voor op 180°C.

2. Schil en snijd de sjalot in twee. Schil het teentje knoflook. Schil de pompoen en snijd in grove stukken. Leg ze op een bakplaat met het teentje knoflook en de stukken sjalot. Verdeel er olijfolie, chilivlokken en honing over. Rooster 30 min. in de oven.

3. Kook intussen de quinoa gaar en giet af.

4. Breng de bouillon aan de kook. Doe er de stukken geroosterde pompoen, knoflook en sjalot bij en mix fijn. Kruid met peper en zout.

5. Dien de soep op met een schepje quinoa, verkruimel de feta en geroosterde sesamzaadjes. Werk af met enkele blaadjes bladpeterselie en een straaltje olijfolie.

Meer inspiratie nodig? Dit recept komt uit 'De groene keuken' (€ 19,99, Manteau).