Recept van de dag: Pompoenstoofpotje met boekweit en feta

doorValérie Wautersop 29/10/2019

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: 30 minuten à 1 uur * 646 kcal

Ingrediënten:

  • ½ flespompoen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kl paprikapoeder
  • 1 kl komijn
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 150 g boekweit
  • 10 g bladpeterselie
  • 100 g feta
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Bereiding:

1. Schil en snij de pompoen in blokjes. Snij de ui fijn en pers de knoflook.

2. Verhit de olijfolie in een stoofpot en voeg de ui toe. Stoof glazig en voeg dan de knoflook, het paprikapoeder en de komijn toe.

3. Voeg per persoon 50 milliliter warm water toe, samen met de tomatenblokjes Breng aan de kook en voeg er dan de pompoen aan toe. Kruid met peper en zout. Laat 12 minuten garen onder deksel op een laag vuur.

4. Breng per persoon 225 milliliter gezouten water aan de kook en voeg de boekweit toe. Laat 10 minuten koken. Giet af en laat uitlekken.

5. Snij de bladpeterselie fijn en verkruimel de feta.

6. Controleer of de pompoen gaar is. Verdeel de boekweit over de borden en schep er het pompoenstoofpotje over. Bestrooi met de verkruimelde feta en bladpeterselie en serveer.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 34 oktober (12u 's middags) tot en met donderdag 31 oktober middags 12 u. Levering op maandag 4 november. Bestellen kan via deze link.