Recept van de dag: portobelloburgers met grove rucolapesto
Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 4 personen * bereidingstijd: minder dan 30 minuten * 151 kcal.
Dit heb je nodig:
- 4 pistolets (met sesamzaad)
- 4 portobello’s
- 1 bolletje mozzarella, in plakjes
- 2 tomaten
- 1 slakrop
- 100 g rucola
- 50 g pijnboompitten
- 1⁄2 citroen
- 2 el olijfolie
- 1 teentje knoflook
- peper en zout
Zo ga je aan de slag:
1. Maak de pesto: rooster de pijnboompitten in een droge antikleefpan tot ze goudbruin kleuren. doe het teentje knoflook samen met de pijnboompitten, het sap van een halve citroen, de rucola en twee eetlepels olijfolie in een blender en mix tot een grove pesto. Kruid af met peper en zout.
2. Snij de tomaten in plakjes. Was de sla en kies 4 mooie bladeren.
3. Borstel de portobello’s schoon en verhit een grillpan. Bak de portobello’s eerst aan de ronde kant, en draai dan om. Kruid met peper en zout en leg dan over elke portobello een plakje mozzarella.
4. Snij de pistolets open en leg ze met de snijkant kort op de grill. Bestrijk de pistolets met de pesto en leg dan een laagje sla en tomatenplakjes, met daarbovenop de portobello. Dek af met het hoedje van de pistolet.