Recept van de dag: Pulled chicken taco's met regenboogsalade en cheddar
Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: minder dan 30 minuten * 668 kcal
Dit heb je nodig:
- 1 kippenbouillonblokje
- 2 kipfilets
- 1 little gem
- 1 wortel
- 1 tomaat
- ½ rode ui
- ½ gele paprika
- 3 el ketchup
- 1 el paprikapoeder
- 4 tortilla's
- 40 g cheddarkaas
- 1 kl mosterd
- 1 kl wittewijnazijn
- 1 kl suiker
- 1 el arachideolie
- peper en zout
Zo ga je aan de slag:
1. Breng een pot water aan de kook en los er de kippenbouillon in op. Voeg de kipfilets in hun geheel toe en laat ze 10-12 minuten pocheren. Schep dan uit het kookvocht en laat afkoelen.
2. Maak de blaadjes los van de little gem en snij ze in fijne reepjes. Schil de wortel en snij in fijne reepjes (julienne, tip: je kan de wortel ook raspen). Snij de tomaat in blokjes. Snij de rode ui in hele fijne halve ringen. Snij de gele paprika in fijne blokjes. Meng alle groenten door elkaar en kruid met peper en zout.
3. Meng de ketchup met de mosterd, wittewijnazijn, suiker, het paprikapoeder en een snuf peper en zout in een kom.
4. Als de kip genoeg afgekoeld is, zodat je de filets kan vasthouden met je handen, trek je het kippenvlees in reepjes uit elkaar. Je kan dit ook doen met twee vorken. Voeg de kippenreepjes toe aan de saus en schep goed om.
5. Verhit een antikleefpan en warm de tortilla's 1 voor 1 op in de pan. Hou warm onder aluminiumfolie. Verhit de arachideolie in de pan en bak de 'pulled chicken' kort aan.
6. Schik de regenbooggroenten op de tortilla's en schep er de pulled chicken op. Bestrooi met cheddarkaas en vouw de tortilla's dubbel. Serveer meteen.
Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 14 november (12u 's middags) tot en met donderdag 21 november middags 12 u. Levering op maandag 25 november. Bestellen kan via deze link.