Recept van de dag: Quiche met zalm en broccoli

doorValérie Wautersop 12/09/2019

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat lekker en gezond is.

Dit heb je nodig:

  • 1 kruimeldeeg
  • 300 gram zalmfilet
  • 1 sjalot
  • 1/2 broccoli
  • peterselie, naar wens
  • 2 eieren
  • 70 ml ricotta
  • 100 ml room
  • ijsbergsalade, naar wens
  • nootmuskaat, naar wens
  • olijfolie
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en indien mogelijk de bodemverwarmer.
  2. Snij de zalm in blokjes van 2 centimeter. Snij de broccoli in roosjes en hak de sjalot en peterselie fijn.
  3. Blancheer de roosjes broccoli voor 5 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en uitlekken. Fruit intussen de sjalot glazig en gaar.
  4. Klop de eieren los met de ricotta en room. Kruid met gehakte peterselie, nootmuskaat, peper en zout.
  5. Vet een een bak- of quichevorm in en bedek de vorm met kruimeldeeg. Prik er met een vork gaatjes in de bodem en schik er de sjalot, broccoli en zalm in. Overgiet met het eimengsel en zet voor 25 à 30 minuten in de oven.
  6. Laat de quiche even afkoelen en serveer met een frisse salade.

Dit recept werd je aangeboden door Foodbag. Wist je dat Foodbag ook maaltijdboxen verdeelt in Vlaanderen? Heerlijke gezonde recepten met ingrediënten die grotendeels van eigen bodem zijn. Bestel nu je Foodbag (met of zonder abonnementsformule!) door op deze link te klikken.