Recept van de dag: Quinoabrood

doorRedactieop 10/03/2018

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Dit heb je nodig voor 1 brood:

  • 100 g hazelnoten, grof gehakt
  • 100 g walnoten, grof gehakt
  • 100 g rozijnen
  • 100 g quinoa
  • 2 el honing
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 eieren
  • 250 g Griekse yoghurt
  • 2 tl vanille-extract
  • 140 g speltbloem, gezeefd

Zo ga je aan de slag:

Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen. Verwarm de oven voor op 160 °C. Meng de noten en zet de helft opzij. Meng alle overige ingrediënten door de andere helft noten. Doe dat mengsel in een met bakpapier beklede ovenvorm. Strooi er de resterende noten over en druk ze zachtjes in het mengsel. Zet 1 uur in de oven. Laat afkoelen en snij het brood aan. Je kan het brood in een luchtdichte verpakking tot 5 dagen in de koelkast bewaren.