Recept van de dag: quinoamuffins met broccoli en Hollandse garnalen
Elke dag schotelen we je een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Dit heb je nodig voor 12 muffins:
- 125 gram quinoa
- 125 gram gekookte broccoli
- 125 gram gekookte groene asperges
- 1 kleine ui
- handje bieslook of peterselie
- 50 gram gedroogde tomaatjes
- 4 eieren
- 100 gram Hollandse garnalen
- 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
Zo ga je aan de slag:
- Verwarm de oven voor op 175 °C en kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de groenten in kleine stukjes, snipper de ui en hak de kruiden fijn. Snijd de tomaatjes in vieren.
- Vet een muffinvorm in met roomboter of bekleed de muffinbakjes met bakpapier.
- Kluts de eieren en meng ze met de quinoa.
- Voeg de groenten, ui, garnalen, tomaatjes en kruiden toe en roer alles goed door.
- Verdeel het mengsel over de muffinbakjes en leg op iedere muffin een plukje Parmezaanse kaas. Bak de muffins in de oven in 20 tot 25 minuten goudbruin.
Tip: Vries de muffins in, dan heb je altijd een gezonde lunch op voorraad.
