Recept van de dag: quinoamuffins met broccoli en Hollandse garnalen

doorNathalie Topsop 10/11/2018

Elke dag schotelen we je een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Dit heb je nodig voor 12 muffins:

  • 125 gram quinoa

  • 125 gram gekookte broccoli

  • 125 gram gekookte groene asperges
  • 1 kleine ui

  • handje bieslook of peterselie

  • 50 gram gedroogde tomaatjes

  • 4 eieren

  • 100 gram Hollandse garnalen

  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas

Zo ga je aan de slag:

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C en kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de groenten in kleine stukjes, snipper de ui en hak de kruiden fijn. Snijd de tomaatjes in vieren.
  3. Vet een muffinvorm in met roomboter of bekleed de muffinbakjes met bakpapier.
  4. Kluts de eieren en meng ze met de quinoa.
  5. Voeg de groenten, ui, garnalen, tomaatjes en kruiden toe en roer alles goed door.
  6. Verdeel het mengsel over de muffinbakjes en leg op iedere muffin een plukje Parmezaanse kaas. Bak de muffins in de oven in 20 tot 25 minuten goudbruin.

Tip: Vries de muffins in, dan heb je altijd een gezonde lunch op voorraad.

Omdat het eens wat anders mag zijn dan eentje met kaas en eentje met salami: een kookboek vol boterhamdoosideeën voor het hele gezin. En je krijgt recepten voor het vieruurtje en aperitief op de koop toe. ‘Arbeidsvitaminen’, Natasja Oehlen (Uitgeverij Loopvis, €12,50).