Recept van de dag: Ragout met gehaktballetjes en veel groenten
Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: 30 minuten à 1 uur * 703 kcal
Dit heb je nodig:
- 400 g zoete aardappelen
- 2 wortelen
- 1 ui
- 3 stengels selder
- 300 g gemengd gehakt
- 4 el panko
- 1 kl paprikapoeder
- ½ blikje tomatenpuree
- 1 runderbouillonblokje
- 100 g spinazie
- 10 g krulpeterselie
- 1 el maïszetmeel
- 2 el olijfolie
- peper en zout
Zo ga je aan de slag:
1. Schil en snij de zoete aardappelen in blokjes van 1 centimeter. Schil de wortelen en snij in fijne plakjes. Snij de ui in plakjes. Snij de selder in boogjes.
2. Doe het gehakt, de panko en het paprikapoeder in een kom en meng goed. Rol er balletjes van.
3. Verhit de helft van de olijfolie in een grote pan en bak de gehaktballetjes rondom aan. Schep ze uit de pan en hou apart.
4. Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde pan en voeg de blokjes zoete aardappel toe. Kruid met zout en peper. Laat 3 minuten bakken op middelhoog vuur. Voeg dan de wortel, ui en selder toe. Laat 4-6 minuten bakken en schep regelmatig om.
5. Voeg de tomatenpuree toe en laat 2 minuten meebakken. Blus de pan met 250 milliliter water per persoon. Verkruimel de bouillon over de pan en roer alles goed om. Voeg de gehaktballetjes en de spinazie toe. Schep goed om. Laat 5 minuten pruttelen.
6. Meng het maïszetmeel met een scheutje water, roer goed los en voeg toe aan de pan. Roer goed om en laat nog 3 minuten indikken. Kruid met peper en zout en serveer, met de fijngesneden peterselie erover gestrooid.
Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 16 januari (12u 's middags) tot en met donderdag 23 januari middags 12 u. Levering op maandag 27 januari. Bestellen kan via deze link.