Recept van de dag: Ratatouille met zoete aardappel

doorValérie Wautersop 01/04/2020

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: 30 minuten à 1 uur * 596 kcal

Dit heb je nodig:

  • 400 g zoete aardappelen
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • 30 g pijnboompitten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 500 ml tomatenpassata
  • 4 takjes tijm
  • 2 el olijfolie
  • ½ el balsamico
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Schil de zoete aardappelen. Snij de zoete aardappelen, courgette, aubergine en rode paprika in blokjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de groenten. Heb je te veel groenten voor 1 ovenplaat? Leg de zoete aardappel dan op een aparte ovenplaat. Besprenkel met de helft van de olijfolie en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.

2. Kleur de pijnboompitten in een antikleefpan zonder vetstof.

3. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Verhit de rest van de olijfolie in een grote pot. Stoof de ui 2 minuten en voeg dan de knoflook toe. Voeg de gegrilde groenten en de tomatenpassata toe. Rits de blaadjes van de takjes tijm (hou er 1 apart voor de afwerking) en voeg toe. Laat de saus enkele minuten pruttelen. Voeg de balsamico toe en kruid met peper en zout.

4. Serveer de ratatouille met de rest van de tijm en de geroosterde pijnboompitten.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 25 maart (12u 's middags) tot en met donderdag 2 april 's middags 12 u. Levering op maandag 6 april. Bestellen kan via deze link.