Recept van de dag: rijstpap

doorValérie Wautersop 30/01/2017

Elke dag schotelen we je met plezier een nieuw recept voor dat zowel lekker als gezond is. Vandaag zetten we een dessertje op het menu.

Voor 4 personen * bereidingstijd: 30 minuten à 1 uur * 344 kcal.

Dit heb je nodig:

  • 160 g dessertrijst
  • 800 ml magere melk
  • 180 ml light room
  • 110 g hitte- bestendige zoetstof
  • 1 vanillestokje

Zo ga je aan de slag:

1. Spoel de rijst onder koud water en laat uitlekken.
2. Schenk de melk in een pannetje en doe er de rijst en de zoetstof bij. Schraap hierboven het vanillestokje uit en voeg het merg samen met het stokje toe. Roer om en breng aan de kook.
3. Laat 40-45 minuten afgedekt pruttelen op een zacht vuur. Roer af en toe om.
4. Haal het vanillestokje uit de rijstpap.
5. Klop de room op en roer onder de rijstpap. Verdeel over vier kommetjes en laat afkoelen in de koelkast.
Tip: lekker met bruine suiker.