Recept van de dag: Risotto met spinazie, geitenkaas en zongedroogde tomaatjes

doorValérie Wautersop 15/05/2019

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: 30 minuten à 1 uur * 569 kcal

Dit heb je nodig:

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 10 g bladpeterselie
  • 40 g zongedroogde tomaten
  • 1 groentebouillonblokje
  • 130 g risottorijst
  • 100 g spinazie
  • 30 g parmezaan
  • 100 g zachte geitenkaas
  • 1 el olijfolie
  • 100 ml witte wijn
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Hak de peterselie fijn. Snij de zongedroogde tomaten in fijne reepjes.

2. Verhit de olijfolie in een stoofpot en stoof de fijngehakte ui en de knoflook zachtjes gedurende 7-9 minuten.

3. Breng ondertussen per persoon 500 milliliter water aan de kook en los hierin de groentebouillon op.

4. Verhoog het vuur en voeg de risottorijst bij de ui. Laat 1 minuut bakken en voeg dan de witte wijn toe. Schep regelmatig om tot de wijn helemaal verdampt is.

5. Verlaag het vuur opnieuw en voeg een soeplepel van de groentebouillon toe. Roer goed en voeg een volgende soeplepel groentebouillon toe als bijna al het vocht verdampt is. Blijf dit herhalen tot alle bouillon opgenomen is, dit duurt ongeveer 20 minuten. Blijf heel regelmatig roeren. Kruid met peper en zout.

6. Schep de spinazie, de helft van de parmezaan, de fijngehakte peterselie, de helft van de zongedroogde tomaatjes en de helft van de geitenkaas door de risotto, laat dit 2 minuten staan tot de kaas is gesmolten en de spinazie geslonken.

7. Serveer de risotto met de rest van de parmezaan, geitenkaas en reepjes zongedroogde tomaatjes erover gestrooid.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 9  mei (12u 's middags) tot en met donderdag 16 mei middags 12 u. Levering op maandag 20 mei. Bestellen kan via deze link.