Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Recept van de dag: Risotto van spelt met girolles

doorValérie Wautersop 18/01/2017

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 4 personen * bereidingstijd: 30 minuten à 1 uur * 333 kcal

Dit heb je nodig:

  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 stengels selder, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 200 g champignons (girolles)
  • 300 g speltvlokken
  • 1 glas witte wijn
  • 50 g parmezaan, geraspt
  • 1 bussel dragon, fijngesneden
  • 1⁄2 citroen
  • 2 l groentebouillon
  • olijfolie
  • 1 klontje boter
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een brede pot of pan en stoof de ui en selder aan op een heel zacht vuurtje. Roer regelmatig om.
2. Verhoog het vuur na 15 minuten en voeg de spelt toe. Laat de spelt 1 minuut hard bakken en voeg dan het glas witte wijn toe. Laat de wijn bijna helemaal verdampen, doe er dan een schep bouillon bij en verlaag het vuur weer. Roer goed.
3. Als de bouillon opgelost is, voeg je opnieuw 1 schep bouillon toe. Roer heel regelmatig en blijf bouillon toevoegen zodra het vocht opgenomen is. Kruid met peper en zout.
4. Maak ondertussen de girolles schoon en scheur ze in tweeën. Smelt een klontje boter in een pan en stoof de girolles aan samen met het teentje knoflook. Kruid met peper en zout.
5. De risotto is klaar als de spelt beetgaar is. Haal van het vuur en meng er de parmezaan onder. breng op smaak met het sap van een halve citroen, fijngesneden dragon, peper en zout. Serveer met de gebakken girolles erover.