Recept van de dag: Romig vispannetje met paprikasalsa

doorValérie Wautersop 02/08/2019

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: minder dan 30 minuten * 518 kcal

Dit heb je nodig:

  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 30 g zwarte olijven
  • 1 visbouillonblokje
  • 300 g vismengeling
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • ½ potje lichte room
  • 1 el olijfolie
  • 2 el balsamico
  • 2 el maïszetmeel
  • ¼  kl cayennepeper
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Snij de ui fijn. Snij de paprika's in blokjes. Snij de zwarte olijven in plakjes.

2. Breng per persoon 200 milliliter water aan de kook. Los er de visbouillon in op. Voeg de visblokjes toe. Laat 8 minuten pocheren net onder het kookpunt.

3. Verhit de olijfolie in een pan en voeg de ui, paprika en per persoon 1 eetlepel water toe. Roerbak tot het vocht verdampt is en voeg dan de Italiaanse kruiden en cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt) toe. Voeg de olijven en balsamico toe en laat nog 3 minuten stoven. Kruid met peper en zout.

4. Giet de bouillon met de visblokjes door een zeef en vang het vocht op in een pannetje. Hou de visblokjes even apart. Laat de bouillon lichtjes inkoken. Roer het maïszetmeel los in een scheutje water en voeg toe aan de bouillon, laat indikken. Roer er vervolgens de room door. Breng op smaak met peper en zout. Schep er de visblokjes terug door.

5. Serveer het vispannetje met de paprikasalsa erbovenop.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 1 augustus (12u 's middags) tot en met donderdag 8 augustus middags 12 u. Levering op maandag 12 augustus. Bestellen kan via deze link.