Recept van de dag: Romige ovenschotel met kip en salade

doorValérie Wautersop 16/10/2019

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: 30 minuten à 1 uur * 632 kcal

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 30 g geraspte harde kaas
  • 30 g amandelpoeder
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 250 ml tomatenpassata
  • 2 cups roomkaas
  • 2 kipfilets
  • 2 little gems
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl wittewijnazijn
  • 1 kl mosterd
  • peper en zout

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Meng de geraspte kaas met het amandelpoeder in een kommetje.

2. Verhit de helft van de olijfolie in een pan. Voeg de ui en knoflook toe aan de pan en stoof 3 minuten. Voeg de helft van de Italiaanse kruiden toe en dan de passata. Laat de saus 5 minuten pruttelen. Roer er dan de roomkaas door. Kruid met peper en zout.

3. Snij de kipfilets overlangs in twee, zodat je platte filets verkrijgt. Neem een ovenschaal en wrijf die in met de rest van de olijfolie. Leg de kipfilets erin en kruid met peper en zout. Schep de tomatensaus erover. Bestrooi met de amandel-kaasmengeling en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.

4. Maak de blaadjes van de little gem los. Meng de mosterd met de rest van de Italiaanse kruiden, wittewijnazijn en de extra vierge olijfolie. Kruid met peper en zout.

5. Druppel de dressing vlak voor het serveren over de slablaadjes en serveer samen met de ovenschotel met kip.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 10 oktober (12u 's middags) tot en met donderdag 17 oktober middags 12 u. Levering op maandag 21 oktober. Bestellen kan via deze link.