Recept van de dag: romige pasta met avocadopesto en kippenblokjes

doorNele Annemansop 12/01/2019

Elke dag schotelen je een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 4 personen - 508,3 kcal per persoon

Dit heb je nodig:

  • 320 g kipfilet
  • 20 ml olijfolie
  • 2 rijpe avocado's
  • 2 el citroensap
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 el basilicum
  • zout en peper
  • 240 g kerstomaten
  • 240 g volkorenpasta

Zo ga je aan de slag:

  1. Snij de kipfilet in blokjes en bak ze goudbruin in de helft van de olijfolie.
  2. Snij de avocado’s middendoor en lepel ze uit. Doe het vruchtvlees in een hoge beker. Voeg meteen het citroensap toe zodat de avocado niet bruin wordt en roer door elkaar.
  3. Pel de knoflookteentjes en snij ze in stukjes. Voeg de basilicum en de knoflook toe aan het avocadovruchtvlees en mix tot het geheel glad is.
  4. Breng op smaak met peper en zout en voeg de rest van de olijfolie toe. Was de kerstomaten en snij ze doormidden.
  5. Vul een kookpot ruim met water en kook hierin de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking. Giet de pasta af en spoel goed na met koud water.
  6. Voeg de pasta samen met de pesto, de halve kerstomaten en de kippenblokjes en dien op.
Meer inspiratie nodig? Dit recept komt uit boek: 'De klok rond lekker en gezond voor 6 euro' van Babs Vandervoort & Ilse Cornelis (Borgerhoff & Lamberigts, € 14,95).