Recept van de dag: Romige spinaziepolenta met gepocheerd ei en krokant gebakken champignons
Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: minder dan 30 minuten * 446 kcal
Dit heb je nodig:
- 250 g champignons
- 150 g oesterzwammen
- 1 teentje knoflook
- 1 sjalot
- 100 g spinazie
- ½ citroen
- 10 g bladpeterselie
- 100 g polenta
- 40 g parmezaan
- 2 eieren
- 2 el olijfolie
- 250 ml melk
- 1 el azijn
- peper en zout
Zo ga je aan de slag:
1. Snij de champignons in fijne plakjes en scheur de oesterzwammen in reepjes. Pers de knoflook. Schil en snij de sjalot in fijne plakjes. Hak de spinazie grof. Was en rasp de schil van de citroen. Snij de peterselie fijn.
2. Verhit de olijfolie in een antikleefpan en stoof de sjalot en knoflook aan voor 2 minuten op een medium vuur. Voeg dan de paddestoelen toe. Bak ze mooi krokant in 10-12 minuten en kruid royaal met peper en zout en strooi de citroenzeste erover.
3. Verwarm ondertussen de melk samen met dezelfde hoeveelheid water in een kookpot en kruid met peper en zout. Als de melk kookt, voeg je geleidelijk de polenta toe, roer constant tot de polenta indikt. Roer ook de geraspte parmezaan en de grofgehakte spinazie erdoor. Kruid goed met peper en zout.
4. Breek de eieren in aparte kommetjes. Breng gezouten water aan de kook en schenk er de azijn bij. Pocheer de eieren één voor één 2-3 minuten. Schep ze met een schuimspaan uit het water en laat even opdrogen op keukenpapier. Kruid bij met peper en zout.
5. Serveer de polenta met de gebakken paddestoelen en het gepocheerde ei erbovenop. Werk af met de fijngesneden peterselie.
Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 23 augustus (12u 's middags) tot en met donderdag 30 augustus middags 12 u. Levering op maandag 3 september. Bestellen kan via deze link.