Recept van de dag: Salade fattoush met pitakrokantjes en feta

doorValérie Wautersop 26/06/2019

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: minder dan 30 minuten * 608 kcal

Dit heb je nodig:

  • 2 pitabroodjes
  • 2 kl za'atar
  • ½ komkommer
  • 125 g kerstomaten
  • 2 little gems
  • 10 g munt
  • 100 g feta
  • 1 teentje knoflook
  • 1 potje magere yoghurt
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl wittewijnazijn
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:
1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bedek een bakplaat met bakpapier. Snij de pitabroodjes in driehoekjes en leg ze op de bakplaat. Besprenkel ze met olijfolie en strooi de za'atar erover. Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze mooi goudbruin zijn. Haal uit de oven en laat afkoelen.

2. Snij de komkommer in fijne plakjes. Halveer de kerstomaten. Snij de little gem in reepjes. Pluk de blaadjes munt en snij de helft daarvan fijn. Doe alle groenten en de muntblaadjes in een kom en meng door elkaar. Snij de feta in blokjes en voeg toe aan de kom.

3. Pers de knoflook. Doe de yoghurt in een kommetje en meng er de fijngesneden munt, de wittewijnazijn, de geperste knoflook, de extra vierge olijfolie, peper en zout door.

4. Voeg de pitakrokantjes toe aan de salade. Serveer de salade met de dressing erbij.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 20 juni (12u 's middags) tot en met donderdag 27 juni middags 12 u. Levering op maandag 1 juli. Bestellen kan via deze link.