Recept van de dag: salade met perzik en tomaat

doorNathalie Topsop 16/12/2017

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Credit: Heikki Verdurme

Dit heb je nodig:

  • 300 g datterini tomaten
  • 1 courgette
  • enkele eetlepels olijfolie
  • 4 perziken
  • 2 bollen buffelmozzarella
  • 1/2 rode ui
  • verse oregano
  • 200 g parmaham
  • pijnboompitten
  • balsamicoazijn
  • peper en zout naar smaak

Zo ga je aan de slag:

1. Snijd de courgette in balkjes. Besprenkel met een beetje olijfolie.

2. Snijd de perziken in zessen.

3. Gril de courgette en de perziken en kruid met peper en zout.

4. Scheur de mozzarella in stukken en halveer de tomaatjes. Snijd de rode ui in reepjes.

5. Stel de salade samen en werk af met oregano en parmaham. Bestrooi met pijnboompitten en kruid met peper, zout, olijfolie en balsamico.

6. Werk af met enkele blaadjes oregano.

Omdat lekker niet automatisch gelijk moet staan aan ingewikkeld, brengt ELVEA een kookboek uit dat tegelijk simpel en uiterst smaakvol is. Tomaten - verse én geconserveerde - spelen de hoofdrol. Foodstylist Harry Belmans stelde de gerechten op punt, terwijl foodfotograaf Heikki Verdurme verantwoordelijk is voor de foto's die meteen doen watertanden. En de tomaten, die werden uiteraard geleverd door Elvea (Lannoo, € 24,99).