Recept van de dag: Salade van geroosterde zoete aardappel en bulgur

doorValérie Wautersop 06/11/2017

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: minder dan 30 minuten * 791 kcal

Dit heb je nodig:

  • 400 g zoete aardappelen
  • 1 kl komijn
  • 150 g bulgur
  • 1 rode ui
  • 1 bussel waterkers
  • 100 g feta
  • 30 g pistachenoten
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl wittewijnazijn
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de zoete aardappelen en snij in blokjes van 1,5 centimeter. Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel er de zoete aardappelblokjes over. Besprenkel met de helft van de olijfolie en kruid met peper, zout en komijn. Laat 14-16 minuten roosteren in de oven.

2. Doe de bulgur in een kom en schenk er per persoon 150 milliliter kokend water bij. Meng goed en dek af. Laat 10-12 minuten staan.

3. Snij de rode ui in fijne plakjes. Was de waterkers. Verkruimel de feta. Hak de pistachenootjes grof. Meng de rest van de olijfolie met de wittewijnazijn en kruid met peper en zout.

4. Hussel alle ingrediënten door elkaar en besprenkel met de dressing. Kruid met peper en zout.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 2 november (12u 's middags) tot en met donderdag 9 november 's middags 12 u. Levering op maandag 13 november. Bestellen kan via deze link.