Recept van de dag: Shakshuka met geroosterde aubergine

doorValérie Wautersop 11/06/2018

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: minder dan 30 minuten * 683 kcal

Dit heb je nodig:

  • 1 aubergine
  • 2 bruine broodjes
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kl komijn
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 kl harissa
  • 4 eieren
  • 10 g bladpeterselie
  • 100 g feta
  • 2 el olijfolie
  • 1 snufje suiker
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij de aubergine in ronde plakken van 1 cm en schik ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de olijfolie en zet 15 minuten in de oven. Bak de broodjes 7-9 minuten.

2. Snij de ui in halve ringen en de paprika in blokjes. Pers de knoflook.

3. Verwarm de rest van de olijfolie in een grote antikleefpan. Stoof de ui en paprika 5 minuten aan op een zacht vuurtje. Voeg dan de knoflook en komijn toe en laat 2 minuten stoven.

4. Voeg de tomatenpuree, de tomatenblokjes, de suiker, peper en zout toe en laat 2 minuten pruttelen op een zacht vuurtje en roer er de harissa door. Als je niet van pikant houdt, voeg dan maar de helft van de harissa toe. Haal de aubergine uit de oven en snij in kwartjes. Kruid met peper en zout en schep ook door de tomatensaus.

5. Breek de eieren rondom in de pan, roer niet meer! Kruid de eieren met peper en zout. Zet een deksel op de pan, laat 5-7 minuten zachtjes garen.

6. Snij ondertussen de peterselie fijn en verkruimel de feta.

7. Serveer de shakshuka met de fijngesneden peterselie, de verkruimelde feta en een bruin broodje.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 7 juni (12u 's middags) tot en met donderdag 14 juni middags 12 u. Levering op maandag 18 juni. Bestellen kan via deze link.