Recept van de dag: Snelle citroenrisotto met spinazie en ricotta

doorValérie Wautersop 19/06/2019

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: minder dan 30 minuten * 551 kcal

Dit heb je nodig:

  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 130 g risottorijst (snelkook)
  • ½ citroen
  • 100 g spinazie
  • 100 g ricotta
  • 30 g parmezaan
  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, een mes, een maatbeker, een rasp, een pan met deksel en een grillpan klaar.

2. Neem per persoon 200 milliliter heet water en los er de groentebouillon in op.

3. Snij de ui fijn en pers de knoflook.

4. Verhit de boter in de pan en voeg de ui en knoflook toe. Stoof 2 minuten en voeg dan de risottorijst toe. Roerbak 1 minuut tot de risottorijst glazig wordt. Voeg de bouillon toe, roer goed om, kruid met peper en zout. Laat 8 minuten garen op een zacht vuur.

5. Was en rasp de schil van de citroen. Snij de citroen in partjes. Verhit de grillpan. Bestrijk de citroenpartjes met de olijfolie en grill ze in de grillpan. De partjes mogen echt donker kleuren. Schep uit de grillpan en hou even opzij.

6. Roer de spinazie, de ricotta, de helft van de parmezaan en de citroenzeste door de risotto. Zet een deksel op de pan en laat nog 2 minuten verdergaren op een zacht vuur.

7. Proef en kruid de risotto met peper en zout. Serveer en werk af met de rest van de parmezaan en de gegrilde citroenpartjes.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 13 juni (12u 's middags) tot en met donderdag 20 juni middags 12 u. Levering op maandag 24 juni. Bestellen kan via deze link.