Recept van de dag: Snelle éénpans chili sin carne met quinoa

doorValérie Wautersop 11/12/2019

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: minder dan 30 minuten * 699 kcal

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 blik rode bonen
  • ½ groentebouillonblokje
  • 1 kl komijn
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 130 g quinoa
  • 10 g koriander
  • ½ limoen
  • 30 g cheddarkaas
  • 1 el arachideolie
  • 1 kl suiker
  • ¼  kl cayennepeper
  • peper en zout

Bereiding:

1. Snij de ui fijn en de rode paprika in blokjes. Laat de bonen uitlekken. Kook per persoon 200 milliliter water en los er de groentebouillon in op.

2. Doe de arachideolie in een grote kookpot en stoof de ui en paprika aan. Voeg de komijn en de cayennepeper toe (gebruik minder als je niet van pittig houdt), laat 1 minuut meestoven en voeg dan de tomatenpuree toe. Bak opnieuw 1 minuut en voeg de tomatenblokjes, de suiker, de rode bonen, de quinoa en de bouillon toe. Breng aan de kook en laat 12 minuten zachtjes pruttelen. Roer regelmatig om.

3. Pluk de blaadjes koriander en pers het sap van de limoen.

4. Proef en breng de chili op smaak met limoensap en peper en zout. Serveer en overstrooi met koriander en cheddar.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 5 december (12u 's middags) tot en met donderdag 12 december middags 12 u. Levering op maandag 16 december. Bestellen kan via deze link.