Recept van de dag: snelle paëlla

doorValérie Wautersop 19/07/2017

Elke dag schotelen we je met plezier een nieuw recept voor dat lekker en gezond is.

Dit heb je nodig:

  • 2 eetlepels extra-virgine olijfolie
  • 1 ajuin, in blokjes gesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1+1/2 kopje geroosterde paprika, in blokjes gesneden
  • 2 chorizoworstjes, gesneden
  • 1 eetlepel tomatenpasta
  • 1+1/2 kopje arboriorijst
  • 1/2 kopje witte wijn
  • 3 kopjes kippenbouillon
  • 1 snuifje saffraan
  • 1 blad laurier
  • sap van 1 citroen
  • 450 gram gamba's
  • 450 gram venusschelpen
  • 1 kopje erwten
  • zout en peper
  • peterselie om te garneren

Zo ga je aan de slag:

  1. Verwarm de oven voor op 190°C.
  2. Verwarm de olijfolie in een grote pan die ook in de oven kan. Voeg de ajuin toe en laat sudderen tot gaar. Voeg vervolgens de look toe, en laat nog een minuutje sudderen.
  3. Voeg de paprika en de chorizo toe. Laat 5 à 6 minuutjes bakken tot de chorizo lichtbruin wordt.
  4. Voeg al roerend de tomatenpasta toe en laat een minuut sudderen. Voeg de rijst toe, roer goed door elkaar en laat opnieuw een minuut sudderen.
  5. Voeg de wijn en kippenbouillon toe. Voeg daarna de saffraan toe en tevens het laurierblad en het citroensap. Roer door elkaar en laat even sudderen. Werk af met de gamba's en de venusschelpen.
  6. Zet de pan met de paëlla 20 à 25 minuten in de oven, tot de schelpen opengaan. Voeg de erwten toe en kruid af met zout en peper.
  7. Voeg de peterselie toe.