Recept van de dag: snelle pasta puttanesca

doorNele Annemansop 31/08/2019

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

© Heikki Verdurme

Dit heb je nodig voor 1 persoon:

  • 1 ui
  • 1 à 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie (of kokosolie)
  • 3 grote handenvol kerstomaatjes
  • 10-tal zwarte olijven, ontpit
  • 3 kleine courgettes
  • 50 g ansjovis let in olijfolie
  • 2 eetlepels kappertjes, uitgelekt
  • groot handvol vers basilicum
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Hak de ui en de knoflook fijn. Verwarm wat olijfolie in een grote pot of pan. Bak de ui en knoflook glazig.

2. Halveer ondertussen de kerstomaatjes en hak de ontpitte zwarte olijven grof. Meng onder de gebakken ui en knoflook. Voeg wat water of bouillon toe, dek af met een deksel en laat 5 minuten sudderen.

3. Gebruik een spiraalsnijder om courgettenoedels te maken.

4. Snijd de ansjovis in kleinere stukjes en voeg toe aan de gestoofde tomaat samen met wat olijfolie. Die is heel rijk aan omega 3-vetten en smaak. Voeg ook de kappertjes toe, meng goed en haal van het vuur. Kruid eventueel bij met peper en zout. Ik voeg vaak ook wat oregano en kaneel toe voor extra smaak.

5. Serveer de puttanesca-saus met de courgettepasta, rauw of lichtjes opgewarmd. Werk af met basilicum.

Meer inspiratie nodig? Dit recept komt uit 'Het Keto Plan' van Julie Van den Kerchove (€ 24,99, Lannoo). Meer info: www.lannoo.be.