Recept van de dag: Snelle romige polenta met balsamicochampignons en geitenkaas

doorValérie Wautersop 14/11/2018

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: minder dan 30 minuten * 517 kcal

Dit heb je nodig:

  • 100 g polenta
  • 30 g parmezaan
  • 125 g champignons
  • 125 g oesterzwammen
  • 1 prei
  • 10 g bladpeterselie
  • 100 g geitenkaas
  • 2 el olijfolie
  • 2 el balsamico
  • 300 ml melk
  • 1 el suiker
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Voor je begint te koken: haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, maatbeker, kookpot en een antikleefpan klaar.

2. Verwarm de melk samen met dezelfde hoeveelheid water in de kookpot en kruid met peper en zout. Wanneer de melk kookt, voeg je geleidelijk de polenta toe, roer constant tot de polenta indikt. Roer er dan de parmezaan door. Kruid goed met peper en zout.

3. Snij de champignons en oesterzwammen in plakjes. Verwijder de buitenste bladeren van de prei en snij in dunne ringen. Snij de bladpeterselie grof.

4. Verhit de olijfolie in de antikleefpan en voeg de prei en champignons toe. Roerbak voor 5 minuten tot de champignons goudbruin zijn en de prei mooi zacht. Kruid met peper en zout. Voeg de suiker en balsamico toe en roer goed tot de suiker begint te karamelliseren. Haal van het vuur.

5. Schep de polenta op de borden en verdeel er de balsamicochampignons over. Verkruimel er de geitenkaas over en werk af met peterselie.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 8 november (12u 's middags) tot en met donderdag 15 november middags 12 u. Levering op maandag 19 november. Bestellen kan via deze link.