Recept van de dag: spaghetti met scampi in kreeftenroomraus
Deze heerlijke pasta is klaar in een kwartier en dus perfect als je gasten over de vloer krijgt en niet te lang in de keuken wil staan!

Dit heb je nodig:
• tagliatelle voor 4 personen
• 2 uien
• 3 teentjes knoflook
• 1 el olijfolie
• 30 scampi's
• paprikapoeder
• cayennepeper
• 1 blik tomatenblokjes (van 400 g)
• 1 blik kreeftenbisque
• 3 tomaten
• 2 dl room
• peper
• zout
• geraspte emmentaler, naar smaak
• geraspte parmezaan, naar smaak
Zo ga je aan de slag:
1. Snijd de uien en de knoflook fijn. Verwarm de olijfolie in een wokpan en stoof de ui en de knoflook tot ze glazig zijn. Voeg de scampi's toe en kruid met paprikapoeder en cayennepeper.
2. Giet wanneer de scampi's gaar zijn de tomatenblokjes en de kreeftenbisque bij in de pan. Snijd de tomaten in stukjes en voeg toe. Laat even sudderen terwijl je een flesje room onder de saus roert. Kruid met peper en zout.
3. Verwarm de oven voor op 200 C°. Kook de tagliatelle gaar zoals op de verpakking staat aangegeven. Roer onder de saus en giet alles in een ovenschotel. Bestrooi met geraspte emmentaler en parmezaan, zet de schotel in de oven en laat 15 minuten gratineren.