Recept van de dag: spinazie-aardappelen met cheddar en spekjes
Geen tijd om elke dag te koken? Dan is het nieuwe boek 'Koken in het weekend, eten in de week' dé oplossing. Foodie Hilde Deweer serveer je meer dan 75 recepten die je kan voorbereiden in het weekend en afmaken in de week. En dit gerecht is één van onze favorieten!

Voor 4 personen
Dit heb je nodig:
In het weekend
• 1 kg spinazie
• boter
•1 kg aardappelen
• 150 g gerookte spekblokjes
• 75 g cheddar
• 125 g zure room
• nootmuskaat
• peper en zout
Tijdens de week
• 100 ml melk
Zo ga je aan de slag:
In het weekend
1. Verwijder de nerven van de spinazie. Spoel de spinazie grondig en maak ze droog in de slazwierder. Snijd ze in grove stukken en laat ze slinken in een klont gesmolten boter.
2. Schil de aardappelen, spoel ze en kook ze goed gaar.
3. Bak de spekblokjes goudbruin. Rasp de cheddar.
4. Stamp de aardappelen met de zure room en de cheddar, kruid met nootmuskaat, peper en zout en roer de spekjes en de spinazie eronder.
Tijdens de week
1. Doe de melk bij de puree, roer goed om en laat zachtjes verwarmen op het vuur of warm hem op in de microgolfoven.
Tips
- Lekker met een zachtgekookt of gepocheerd eitje, een stukje vis of een hamburger.
- Je kunt er ook de melk vooraf al bij doen en de stamppot opwarmen in de (microgolf)oven.
- Een lekker alternatief: vervang het spek eens door versgepelde garnalen.
