Recept van de dag: Steak chimichurri met courgette en aardappelblokjes

doorValérie Wautersop 07/05/2019

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: 30 minuten à 1 uur * 690 kcal

Dit heb je nodig:

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 groene chilipeper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 10 g krulpeterselie
  • 10 g koriander
  • ½ limoen
  • 1 courgette
  • 2 rundersteaks
  • 2 el olijfolie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 el wittewijnazijn
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de helft van de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven.

2. Snij de chilipeper in 2 en schraap de zaadjes eruit met een koffielepel. Ontvel de knoflook en haal de schil van de sjalot en hak alles grof. Doe de chilipeper (gebruik minder als je niet van pikant houdt), peterselie, koriander, het sap van de limoen, de sjalot, de knoflook, de wittewijnazijn en de extra vierge olijfolie in een keukenrobot of vijzel en maal fijn. Kruid met peper en zout. Dit is de chimichurri.

3. Halveer de courgette in de breedte en snij dan in lange repen. Leg de steaks naast de courgetterepen op de snijplank en besprenkel alles met de rest van de olijfolie en kruid met peper en zout.

4. Verhit een grillpan (of een gewone bakpan) en begin met de courgettes te bakken. Als ze gaar zijn, schep je ze uit de pan en bak je de steaks aan beide kanten.

5. Serveer de steaks met de blokjes aardappel, de courgette en de chimichurri-dressing erover gelepeld.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 2 mei (12u 's middags) tot en met donderdag 9 mei middags 12 u. Levering op maandag 13 mei. Bestellen kan via deze link.