Recept van de dag: Steak met zoete aardappelpuree en rucola

doorValérie Wautersop 26/11/2019

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: minder dan 30 minuten * 453 kcal

Dit heb je nodig:

  • 2 el sojasaus
  • 2 rundersteaks
  • 3 zoete aardappelen
  • 1 rode chilipeper
  • 3 lente-uitjes
  • 125 g kerstomaten
  • 25 g rucola
  • 1 kl balsamico
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Schenk de sojasaus in een lage kom, kruid met peper en laat de steaks hierin marineren.
2. Schil en snij de zoete aardappelen in blokjes. Kook gaar in gezouten water in 10-12 minuten. Snij ondertussen de rode chilipeper in twee en schraap met een koffielepel de zaadjes en zaadlijsten eruit. Snij in fijne stukjes. Snij de lente-ui in ringetjes.
3. Halveer de kerstomaatjes en doe ze in een kom, samen met de rucola, schep door elkaar. Maak een dressing door de extra vierge olijfolie te mengen met de balsamico en peper en zout. Zet nog even opzij.
4. Giet de zoete aardappelen af en stamp fijn. Kruid met peper en zout en meng er de chilipeper (naar eigen smaak) en lente-ui door.
5. Haal de steaks uit de marinade en dep droog. Verhit de olijfolie in een pan en bak de steaks, 3 minuten aan elke kant.
6. Serveer de steaks met de puree van zoete aardappel en de rucolasalade. Lepel er wat van de dressing over.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 21 november (12u 's middags) tot en met donderdag 28 november middags 12 u. Levering op maandag 2 december. Bestellen kan via deze link.