Recept van de dag: Stoofpot van wortel en pompoen met quinoa

doorValérie Wautersop 18/09/2018

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: 30 minuten à 1 uur * 602 kcal

Dit heb je nodig:

  • ½ flespompoen
  • 3 wortelen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 g gember
  • ½ citroen
  • 2 kl paprikapoeder
  • 1 kl komijn
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 lente-uitjes
  • 130 g quinoa
  • 1 el olijfolie
  • 1 kl cayennepeper
  • zout

Zo ga je aan de slag:

1. Schil en snij de pompoen in blokjes. Schil de wortelen en snij ze in plakjes. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Schil en rasp de gember. Pers het sap van de citroen uit.

2. Verhit de olijfolie in een stoofpot en voeg de ui toe. Stoof glazig en voeg dan de knoflook, het paprikapoeder, de komijn, de geraspte gember en de cayennepeper toe (voeg minder toe als je niet van pittig houdt).

3. Voeg per persoon 50 milliliter warm water toe, samen met de tomatenblokjes en het citroensap. Breng aan de kook en voeg er dan de pompoen en wortelen aan toe. Kruid eventueel bij met zout. Laat 20 minuten afgedekt garen op een laag vuur. Snij ondertussen de lente-ui in ringetjes.

4. Breng per persoon 200 milliliter gezouten water aan de kook. Voeg de quinoa toe en laat ongeveer 15 minuten pruttelen op een matig vuur, totdat alle water is opgenomen. Roer regelmatig om.

5. Controleer of de pompoen gaar is. Verdeel de quinoa over de borden en schep er de saus over. Werk af met lente-uitjes.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 13 september (12u 's middags) tot en met donderdag 20 september middags 12 u. Levering op maandag 24 september. Bestellen kan via deze link.