Recept van de dag: Stoofpotje van kalkoen

doorValérie Wautersop 07/11/2017

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: 30 minuten à 1 uur * 680 kcal

Dit heb je nodig:

  • 4 wortelen
  • 250 g champignons
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 300 g kalkoenfilet
  • 1 kippenbouillonblokje
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 150 g jasmijnrijst
  • 2 el olijfolie
  • ½ kl cayennepeper
  • zout

Zo ga je aan de slag:

1. Schil de wortelen en snij in plakjes. Snij de champignons in plakjes. Snij de rode ui fijn. Pers de knoflook. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Snij de kalkoenfilet in blokjes. Los de kippenbouillon op in per persoon 150 milliliter heet water.

2. Verhit de helft van de olijfolie in een antikleefpan en bak de kalkoenblokjes rondom goudbruin en schep uit de pan.

3. Verhit de rest van de olijfolie in de pan en stoof de ui samen met de knoflook. Voeg na 2 minuten de wortelen en champignons toe.

4. Schep de kalkoenblokjes bij de groenten en schenk er de bouillon bij. Voeg de tomatenpuree, de cayennepeper (gebruik minder als je niet van pikant houdt) en de tijm toe. Kruid bij met zout.

5. Laat afgedekt 20 minuten sudderen op een laag vuurtje.

6. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.

7. Verdeel het stoofpotje en de rijst over de borden en serveer.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 2 november (12u 's middags) tot en met donderdag 9 november 's middags 12 u. Levering op maandag 13 november. Bestellen kan via deze link.