Recept van de dag: Supersnelle couscoussalade met rode bietjes en feta

doorNathalie Topsop 01/11/2017

Elke dag serveren we je een gerecht dat zowel lekker als gezond is.

Dit heb je nodig:

  • 300 gram couscous
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 500 gram gekookte rode biet
  • 1 appel
  • 150 gram fetakaas
  • bosje lente-ui

  • bosje koriander

  • 1 limoen
  • olie en azijn

Zo ga je aan de slag:

  1. Maak de couscous klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de olijfolie door de couscous.
  2. Snijd de rode biet en de appel in blokjes.
  3. Snijd de lente-ui en de koriander fijn en pers de limoen uit. Doe de biet, appel, lente-ui, limoensap en koriander
bij de couscous in de schaal en meng alles goed door. Verkruimel er de feta over en meng opnieuw. Breng op smaak met wat extra olie, azijn, peper en zout en serveer.

Omdat het eens wat anders mag zijn dan eentje met kaas en eentje met salami: een kookboek vol boterhamdoosideeën voor het hele gezin. En je krijgt recepten voor het vieruurtje en aperitief op de koop toe. ‘Arbeidsvitaminen’, Natasja Oehlen (Uitgeverij Loopvis, €12,50).