Recept van de dag: Supersnelle pasta met tomaat
Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Dit heb je nodig:
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 scheut olijfolie
- 4 smaakvolle tomaten, in vieren
- 1 courgette, in kleine stukjes
- 1 snufje versgemalen zwarte peper
- 1 snufje zeezout
- 1 snufje gedroogde tijm
- 1 handvol verse oregano, fijngesneden
- 250 g volkoren- of speltpasta
- enkele blaadjes vers basilicum
- enkele eetlepels edelgist
Zo ga je aan de slag:
- Doe de knoflook in een pan met de olijfolie.
- Voeg na een minuut de stukken tomaat toe.
- Doe vervolgens de courgette, peper en zout, tijm en verse oregano erbij.
- Zet het deksel op de pan en laat eventjes sudderen op een laag vuur. Als de tomaten uiteenvallen, is de saus klaar.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Serveer de pasta met de saus, vers basilicum, extra zwarte peper en de edelgist.
Meer recepten vind je in ‘One Healthy Family’ van Ellen Charlotte Marie (Lannoo, € 24,99).