Recept van de dag: Tajine van kefta met citroen-koriandercouscous

doorValérie Wautersop 27/03/2018

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: 30 minuten à 1 uur * 601 kcal

Dit heb je nodig:

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 wortelen
  • 1 rode paprika
  • 300 g kippengehakt
  • 1 el ras el hanout
  • 1 blik tomatenblokjes
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 130 g couscous
  • 1 citroen
  • 10 g koriander
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Snij de helft van de ui fijn en de andere helft in halve ringen. Pers de knoflook. Schil de wortelen en snij in plakjes. Snij de rode paprika in reepjes.

2. Doe het gehakt, de fijngesneden ui, de helft van de knoflook, peper, zout en de helft van de ras el hanout in een kom. Meng door elkaar en vorm er met vochtige handen gehaktballetjes van, ter grootte van een golfbal.

3. Verhit de helft van de olijfolie in een stoofpot of tajine (als je er één hebt) en bak de gehaktballetjes rondom aan. Schep de balletjes uit de pot en voeg de rest van de olijfolie toe. Voeg de uiringen, de resterende knoflook, wortel en paprika toe en laat 5 minuten stoven, schep regelmatig om. Strooi er dan de rest van de ras el hanout over en kruid met peper en zout. Schep om en voeg de tomatenblokjes toe. Zet een deksel op de pot en laat 10 minuten sudderen op een zacht vuurtje.

4. Kook per persoon 125 milliliter water en los er de kippenbouillon in op. Doe de couscous in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.

5. Was de citroen en rasp de schil. Verdeel de koriander in twee. Hak de helft fijn en pluk van de andere helft de blaadjes.

6. Voeg de gehaktballetjes toe aan de stoofpot en laat nog 5 minuten verdergaren onder deksel. Roer de fijngehakte koriander en zeste van citroen door de couscous.

7. Breng de tajine op smaak met peper, zout en wat citroensap. Werk af met de blaadjes koriander. Serveer met de couscous.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 22 maart (12u 's middags) tot en met donderdag 29 maart 's middags 12 u. Levering op dinsdag 3 april. Bestellen kan via deze link.