Recept van de dag: Tandoori vis met muntraita en rijst

doorValérie Wautersop 01/12/2017

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: minder dan 30 minuten * 663 kcal

Dit heb je nodig:

  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 komkommer
  • 1 potje Griekse yoghurt
  • 2 kl tandoori kruidenmix
  • 2 koolvisfilets
  • 1 sjalot
  • 2 tomaten
  • 10 g munt
  • 1 kl komijn
  • 1 el olijfolie
  • 1 kl wittewijnazijn
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Verwarm de grill van de oven voor. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.

2. Rasp de helft van de komkommer met een grove rasp. Doe de geraspte komkommer in een zeef en bestrooi met zout. Laat even uitlekken.

3. Doe de helft van de yoghurt in een kom, samen met de tandoori kruidenmix, een snufje peper en zout en de olijfolie. Meng door elkaar. Snij de koolvisfilets in stukjes en schep ze voorzichtig door de tandoori-mengeling. Bedek een bakplaat met aluminiumfolie en schik de stukjes vis hierop mooi naast elkaar. Zet de vis 6-7 minuten onder de voorverwarmde grill tot de vis gaar is. Controleer regelmatig!

4. Snij ondertussen de sjalot fijn. Snij de tomaat in blokjes en snij ook de rest van de komkommer in blokjes. Meng door elkaar, samen met de wittewijnazijn en de extra vierge olijfolie.

5. Snij de munt fijn. Dep de geraspte komkommer droog met keukenpapier. Meng de geraspte komkommer met de rest van de yoghurt en de fijngesneden munt. Voeg de komijn toe en kruid met peper en zout. Dit is de muntraïta.

6. Serveer de rijst met de muntraïta, tandoorivisblokjes en het slaatje.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 30 november (12u 's middags) tot en met donderdag 7 december 's middags 12 u. Levering op maandag 11 december. Bestellen kan via deze link.