Recept van de dag: Tarte tatin van kerstomaat met geitenkaas

doorValérie Wautersop 02/07/2017

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: 30 minuten à 1 uur * 697 kcal

Dit heb je nodig:

  • 2 teentjes knoflook
  • 10 g basilicum
  • 2 el balsamico
  • 2 el tomatenpuree
  • 250 g kerstomaten
  • 1 vel bladerdeeg
  • 100 g geitenkaas
  • 50 g rucola
  • 1 el olijfolie
  • 1 el bruine suiker
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

2. Pers de knoflook. Hak de helft van de basilicum fijn.

3. Smelt de bruine suiker in de balsamicoazijn op een zacht vuurtje. Voeg de tomatenpuree, de knoflook en de gehakte basilicum toe. Zet even opzij.

4. Bestrijk een ronde ovenschaal met de olijfolie. Schik hierin de kerstomaatjes en overgiet met de saus. Kruid met peper en zout.

5. Leg het bladerdeeg over de tomaatjes en stop de rand in, zodat de tomaatjes helemaal bedekt zijn. Maak in het midden van het deeg een gaatje, zodat de stoom kan ontsnappen. Bak gedurende 30 minuten in de oven.

6. Haal de tarte tatin uit de oven en laat even afkoelen. Leg een groot bord op de pan en draai in 1 keer om.

7. Verkruimel de geitenkaas erover en werk af met blaadjes basilicum. Serveer er de rucola bij.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 29 juni (12u 's middags) tot en met donderdag 6 juli 's middags 12 u. Levering op maandag 10 juli. Bestellen kan via deze link.