Recept van de dag: Tortiglioni puttanesca

doorValérie Wautersop 22/11/2019

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: minder dan 30 minuten * 527 kcal

Dit heb je nodig:

  • 200 g tortiglioni
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 40 g zwarte olijven
  • 4 ansjovisfilets
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 el kappertjes
  • 10 g bladpeterselie
  • 1 el olijfolie
  • ½ kl cayennepeper
  • zout

Zo ga je aan de slag:

1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, kookpot en een pan klaar.

2. Giet het hete water in de kookpot, voeg een snuf zout toe en breng terug aan de kook. Voeg de tortiglioni toe en kook beetgaar in 10 minuten. Giet de pasta af.

3. Snij de sjalot fijn en pers de knoflook. Halveer de zwarte olijven. Snij de ansjovisfilets in stukjes.

4. Verhit de olijfolie in de pan en stoof de sjalot en knoflook aan. Voeg na 2 minuten de ansjovis en oregano toe. Laat 2 minuten meestoven en voeg dan de tomatenblokjes, kappertjes en olijven toe. Kruid met cayennepeper (voeg minder toe als je niet van pittig houdt) en zout. Breng de saus aan de kook en laat 6 minuten pruttelen.

5. Snij ondertussen de bladpeterselie fijn. Serveer de tortiglioni met de puttanescasaus en werk af met de peterselie.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 21 november (12u 's middags) tot en met donderdag 28 november middags 12 u. Levering op maandag 2 december. Bestellen kan via deze link.