Recept van de dag: Toscaanse panzanella

doorValérie Wautersop 14/08/2019

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: minder dan 30 minuten * 642 kcal

Dit heb je nodig:

  • 1 rode ui
  • 1 stokbroodje
  • 250 g kerstomaten
  • 40 g zwarte olijven
  • 1 el kappertjes
  • 2 kl gedroogde oregano
  • 10 g basilicum
  • 125 g mozzarella
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 2 el wittewijnazijn
  • 2 kl suiker
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Verwarm de grill van de oven voor. Laat water koken in een waterkoker.
2. Pel en snij de rode ui in halve fijne ringen. Overgiet de ui met het kokend water en giet af. Doe de ui in een kommetje en schenk er de wittewijnazijn en de suiker bij. Roer goed om en laat marineren.
3. Scheur het brood in stukjes. Schik ze op een met bakpapier bedekte bakplaat en besprenkel met de olijfolie. Kruid met peper en zout. Plaats 10 minuten onder de grill tot ze krokant en gebruind zijn.
4. Halveer de kerstomaatjes. Hak de zwarte olijven grof. Doe de tomaten, olijven, kappertjes en oregano in een grote slakom.
5. Pluk de blaadjes basilicum en voeg toe aan de kom. Laat de mozzarella uitlekken en snij in stukjes. Voeg ook toe aan de slakom. <
6. Laat de ui uitlekken en voeg toe aan de slakom.
7. Voeg als laatste de broodkorstjes toe. Roer goed om en kruid bij met peper en zout. Besprenkel met extra vierge olijfolie en serveer.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 8 augustus (12u 's middags) tot en met donderdag 15 augustus middags 12 u. Levering op maandag 19 augustus. Bestellen kan via deze link.