Recept van de dag: Trinchado runderstoofpotje met gebakken groenten

doorValérie Wautersop 28/06/2019

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: minder dan 30 minuten * 599 kcal

Dit heb je nodig:

  • 1 rode chilipeper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 gele paprika
  • 1 courgette
  • 2 rundersteaks
  • ½ runderbouillonblokje
  • 1 kl gerookt paprikapoeder
  • 3 el boter
  • 1 kl wittewijnazijn
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Halveer de rode chilipeper in de lengte en schraap er de zaadjes uit met een koffielepel. Pel de knoflook. Doe de rode chilipeper en knoflook in een vijzel en stamp fijn tot een pasta.

2. Snij de helft van de rode ui fijn, snij de rest in halve ringen. Snij de gele paprika in reepjes. Halveer de courgette in de lengte en snij in plakjes. Snij de rundersteaks in blokjes. Breng per persoon 100 milliliter water aan de kook en los er de runderbouillon in op.

3. Verhit 1/3de van de boter in een pan en kleur de blokjes rundersteak rondom, roer niet te veel om. Schep de runderblokjes uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.

4. Verhit 1/3de van de boter in de pan en voeg de fijngesneden ui toe. Stoof 2 minuten en voeg dan de chili-knoflookpasta toe. Roerbak 1 minuut en voeg dan de bouillon en het gerookte paprikapoeder toe. Roer goed om, kruid met peper en zout, breng aan de kook en laat tot de helft inkoken.

5. Verhit ondertussen de rest van de boter in een andere pan en voeg de rode ui plakjes, de paprika en de courgette toe. Roerbak de groenten 6-8 minuten. Kruid met peper en zout.

6. Roer de runderblokjes door de saus en laat nog even doorwarmen. Roer er de wittewijnazijn door. Serveer het stoofpotje met de gebakken groenten.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 27 juni (12u 's middags) tot en met donderdag 4 juli middags 12 u. Levering op maandag 8 juli. Bestellen kan via deze link.