Recept van de dag: Varkensblokjes zoet-zuur met bulgur

doorValérie Wautersop 01/03/2019

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: minder dan 30 minuten * 684 kcal

Dit heb je nodig:

  • ½ groentebouillonblokje
  • 150 g bulgur
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 2 lente-uitjes
  • 2 varkenslapjes
  • 1 el rijstazijn
  • 2 el sojasaus
  • 2 el arachideolie
  • 1 kl suiker
  • 2 el maïszetmeel
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Los de groentebouillon op in per persoon 150 milliliter heet water. Doe de bulgur in een kom en schenk er de groentebouillon over. Meng goed en dek af. Laat 10-12 minuten staan.

2. Pers de knoflook. Snij de paprika's in stukken. Snij de lente-ui in ringen (hou wit en groen gescheiden).

3. Snij het varkensvlees in blokjes. Kruid ze met peper en zout en wentel ze dan door het maïszetmeel.

4. Meng de rijstazijn met de suiker en roer tot de suiker is opgelost. Zet opzij.

5. Verhit de helft van de arachideolie in een wok en bak de varkensblokjes rondom aan tot ze mooi goudbruin kleuren. Haal uit de wok en zet opzij.

6. Roerbak nu de paprika's in de rest van de arachideolie gedurende 4 minuten. Voeg de knoflook en het wit van de lente-ui toe. Laat 1 minuut meebakken. Voeg het azijnmengsel, sojasaus en de varkensblokjes toe en roer goed. Laat nog 3 minuten bakken. Kruid eventueel bij met peper en zout.

7. Serveer het zoetzure varkensvlees bovenop de bulgur. Werk af met het groen van de lente-ui.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 28 februari (12u 's middags) tot en met donderdag 7 maart middags 12 u. Levering op maandag 11 maart. Bestellen kan via deze link.