Recept van de dag: Varkenshaas met knoflookboontjes en balsamico-tomaten

doorValérie Wautersop 09/08/2019

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: 30 minuten à 1 uur * 392 kcal

Ingrediënten:

  • 200 g sperziebonen
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 g kerstomaten
  • 300 g varkenshaasje
  • 2 el olijfolie
  • 2 el balsamico
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was en snij de uiteinden van de boontjes weg. Pers de knoflook. Halveer de kerstomaatjes.

2. Verhit de helft van de olijfolie in een pan. Kruid het varkenshaasje met peper en zout en kleur het rondom aan.

3. Schep het varkenshaasje over in een ovenschaal en zet 10 minuten in de voorverwarmde oven.

4. Breng gezouten water aan de kook en voeg de sperziebonen toe. Laat 5 minuten koken en giet af. Spoel met koud water.

5. Verhit de rest van de olijfolie in de pan waarin je het vlees gebakken hebt en voeg de knoflook toe. Roerbak 1 minuut en voeg dan de sperziebonen en kerstomaatjes toe. Roerbak 4 minuten op hoge temperatuur, kruid met peper en zout.

6. Haal de boontjes van het vuur en voeg de balsamico toe, schep goed om. Snij het varkenshaasje in plakjes en serveer met de groenten.

 

Tip: TIP: Dit is een koolhydraatarme maaltijd. Wil je er toch een extra vulproduct bij serveren, serveer dan met (volkoren) spaghetti.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 8 augustus (12u 's middags) tot en met donderdag 15 augustus middags 12 u. Levering op maandag 19 augustus. Bestellen kan via deze link.