Recept van de dag: Varkenshaasje met zoete aardappelpuree, tomatenchutney en courgetterolletjes

doorValérie Wautersop 10/08/2018

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: 30 minuten à 1 uur * 691 kcal

Dit heb je nodig:

  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 1 el balsamico
  • 400 g zoete aardappelen
  • 1 courgette
  • 300 g varkenshaasje
  • 2 el suiker
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de ui fijn en de tomaten in grove blokjes. Doe de ui, samen met 1/3de van de olijfolie, de grofgehakte tomaten, balsamico en de suiker in een pannetje. Zet op het vuur en laat 30 minuten pruttelen. Roer regelmatig om.

2. Schil en snij de zoete aardappelen in blokjes. Kook gaar in gezouten water in 10-12 minuten.

3. Trek met een dunschiller lange linten van de courgette. Rol de linten op tot courgetterolletjes.

4. Verhit 1/3de van de olijfolie in een grote pan die in de oven mag (als je die niet hebt, kan je later overscheppen in een ovenschaal). Kruid het varkenshaasje met peper en zout en bak het rondom aan gedurende 10 minuten.

5. Voeg de courgetterolletjes toe aan het varkenshaasje en besprenkel met de rest van de olijfolie. Kruid met peper en zout. Schep eventueel alles over in een ovenschaal. Zet 12 minuten in de voorverwarmde oven.

6. Giet de zoete aardappelen af en stamp fijn. Kruid met peper en zout.

7. Kruid de tomatenchutney af met peper en zout. Haal het varkenshaasje met de courgetterolletjes uit de oven. Snij het varkenshaasje in plakjes. Serveer met de zoete aardappelpuree, courgetterolletjes en tomatenchutney.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 9 augustus (12u 's middags) tot en met donderdag 16 augustus middags 12 u. Levering op maandag 20 augustus. Bestellen kan via deze link.